4.21.2017

Android'de Silinen Dosyaları Kurtarmak







Bilgisayarlardaki disklerde depolanan dosyaları silince geri dönüşüm kutusu sayesinde kolayca kurtarabiliyoruz ama akıllı telefonlarda böyle bir özellik standart olarak gelmiyor. Neyse ki silinenleri kurtaran uyuglamalar var.


Androidde Silinen Dosyaları Kurtarmak

Bu alanda hizmet veren uygulamalar olsa da standart bir kural kazayla dosya silince asla veri yazmamak ve yeni uygulama kurmamak. Kazayla bir video, fotoğraf ya da dosya silerseniz şu yolları deneyebilirsiniz.



Öncelikle bu uygulamayı indirip kurmanız gerekiyor. Root etmek şart olmasa da root yetkisi alınmışsa işiniz kolaylaşıyor ve silinenleri bulma şansı artıyor. Ücretsiz sürüm fotoğrafları geri getirebiliyor. Ücretli sürümde daha fazla seçenek var. Fotoğraf haricindeki dosyalar silinmişse Pro sürüm şart.






Kurulumdan sonra uygulamayı başlatın ve mavi butona basarak basit fotoğraf tarama işlemini başlatın. Tarama bitince hangi dosyaları kurtarmak istediğiniz sorulacak. Bu listede belirenlere bakıp kurtarmak istediklerinizi işaretleyin.






Ardından bir süre beklediğinizde kurtarılan dosyaların nereye saklanacağı sorulacak. Seçenekler Dropbox gibi bir uygulamayla saklamak, cihaz içinde ya da microSD kartta saklamak ve FTP ile bir sunucuya yüklemek.



Bu uygulamanın da ücretsiz ve ücretli sürümleri var. SD kartlardan silinen dosyaları da geri getirebiliyor ve müzik dosyalarını kurtarma desteği de var. İlk olarak Recuva uygulamasının bilgisayarınıza uygun sürümünü indirin ve kurun.



Ardından  SD kart verisi kurtarılacaksa kart okuyucu ile bilgisayara bağlayın yok dahili veri kurtarılacaksa USB kablosunu kullanarak bilgisayara bağlayın ve bildirim geldiğinde izin verin. Ardından PC ortamından telefon depolama alanı içeriği görülebilecek.






Devam edin ve ne tür veri kurtarmak istediğinizi seçin. Derinlemesine tarama seçeneğini işaretlemeyi unutmayın. Arama bittikten sonra Gelişmiş moda geçerek kurtarmak istediğiniz dosyaları bulun ve seçin.







Son olarak kurtarmayı başlatın ve dosyaları saklamak için bilgisayarınızda bir klasör seçin.


Paylaş

Benzer yayınlar

Android'de Silinen Dosyaları Kurtarmak
4 / 5
Oleh

Abone Olun!

Yazıyı Beğendiniz mi? Abone Olun Yayınları Kaçırmayın.